Over ons

Over ons & hoe we sámen plussen op de Twentse Arbeidsmarkt 

Onderwijs, Ondernemers, Overheid en Vakbonden: samen bundelen we onze krachten via Pluspunt Twente voor een duurzame arbeidsmarkt. Pluspunt Twente is het Regionale Mobiliteitsteam van Twente (RMT). Nederland telt 35 RMT's die onderdeel uitmaken van de 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland. 

Kiezen voor de duurzame route  

Als integraal samenwerkingsverband leveren we pluswaarde op de Twentse Arbeidsmarkt. Hoe? Door te opereren vanuit onze gezamenlijke missie: de mens ZIEN en hem HELPEN om zijn pluswaarde te ontdekken én in te zetten op de arbeidsmarkt. Wij verkiezen de duurzame route naar werk, boven de snelle route naar werk. Waarom? Het welzijn van de mens op de arbeidsmarkt staat voorop: we geloven in een leven lang ontwikkelen.

Pluspunt Twente: verbinder op de Twentse arbeidsmarkt

Wij richten ons op uitdagende casuïstiek als het gaat om arbeidsbemiddeling, scholing en begeleiding om te voorkomen dat mensen tussen wal en schip raken. Als parapluloket zijn wij een aanvulling op de reguliere dienstverlening. We zijn een tweedelijnsvoorziening. Onze focus ligt op kruisbestuiving in het netwerk. Als netwerkpartner verbinden wij de juiste mensen, gedreven door onze missie. Doel? Duurzame inzetbaarheid van de mens op de arbeidsmarkt. 

Samen plussen! 

Gezamenlijk blijven we de mens in beeld houden door expertise in het netwerk in te zetten én deuren te openen. Pluswaarde creëren op de arbeidsmarkt? Da’s win-win voor iedereen!

Ben jij een werkgever of werkzoekende in de Twentse arbeidsmarktregio?