Het succesverhaal van Maurits

Wanneer je denkt een droombaan gevonden te hebben, waarin je je kwaliteiten volledig kunt benutten en je werkgever daar anders over denkt. Het overkwam Maurits.

Maurits heeft na zijn HBO opleiding in de Makelaardij zijn droombaan gevonden. Na een inwerkperiode en en tijdelijk contract bij een makelaar in een grote Twentse gemeente, hoopte hij eind 2023 dat hij een contractverlenging zou krijgen. Tijdens een tussentijds functioneringsgesprek eind oktober, bleek dat de makelaar meer van hem verwachte dan hij tot dan toe had kunnen laten zien. Maurits kreeg niet de tijd om dit alsnog waar te maken en dat leidde uiteindelijk tot een afscheid bij deze makelaar.

Maar Maurits bleef niet bij de pakken neerzitten en heeft zich na dit overleg direct als werkzoekende gemeld via de website van het RMT (www.pluspunttwente.nl). Hij heeft Pluspunt Twente  gevraagd om hem te helpen naar zijn mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt, gelet op zijn kennis en ervaring, eventueel ook buiten zijn huidige sector. Trajectadviseur René heeft hem hierin begeleid en sinds februari 2024 heeft hij een nieuwe baan, in zijn eigen sector de makelaardij, in een kleinere gemeente in Twente. Maurits, veel succes bij je nieuwe werkgever!