Het succesverhaal van Bram

Een plus op de reguliere dienstverlening is geleverd is voor onze kandidaat Bram. Bram werd al een langere periode begeleid door een betrokken gemeente en heeft zo een baan gevonden.

Bram werd daarbij ondersteund door een jobcoach waarbij hij al een aantal jaren goed contact mee heeft. Deze jobcoach betekent veel voor Bram, ook gezien het autisme. Helaas kreeg Bram al snel te horen dat zijn contract niet verlengd werd en kon hij WW aanvragen bij het UWV. Het was daarom niet mogelijk om het contact met zijn jobcoach te behouden.

De betrokken adviseurs vanuit het UWV en gemeenten erkennen de meerwaarde van deze specifieke jobcoach voor Bram en besloten daarom een beroep te doen op Pluspunt Twente. Om deze match mogelijk te kunnen blijven maken is de aanvraag goedgekeurd. Bram kan zo met de aangewezen op structuur, voorspelbaarheid en een prikkelarme werkomgeving werken aan een terugkeer op de arbeidsmarkt.

Na een intensief traject heeft de externe jobcoach een proefplaatsing kunnen regelen. Deze proefplaatsing is inmiddels 2 maanden onderweg en heeft goed uitgepakt. Iedereen is positief. Bram zit goed in zijn vel, hij is inmiddels zelfs zelfstandig gaan wonen op het erf van zijn ouders. De externe coaching gaat nog even door tot in ieder geval de proefplaatsing resulteert in een contract. De jongen heeft erg veel baat bij deze vertrouwde jobcoaching gehad, mooi dat het Pluspunt Twente hierin de plus kon leveren.