Het succesverhaal van Tom

Vanuit Pluspunt Twente is werkcoach Edwin ingezet bij een Twentse gemeente. De werkcoach heeft Tom toegewezen gekregen en uitgenodigd voor een kennismaking. Tijdens de kennismaking is besproken dat Tom een indicatie banenafspraak heeft gekregen en graag hulp wil bij het vinden van een baan.

Tom heeft lichamelijke klachten, voornamelijk rugklachten. De oorzaak daarvan is niet bekend. Het zou wel kunnen komen door ruggenprik of chemo, want hij heeft twee keer blaaskanker gehad. Tom heeft veelal buiten gewerkt. Hij heeft ook 12 jaar een fabriek gewerkt, maar was daarna blij dat hij weer naar buiten kon. Tom heeft ervaring als kraanmachinist op shovel en dumper. Werkcoach Edwin heeft met Tom de mogelijkheid besproken van werkzaamheden in de Groenvoorziening bij de gemeente. Tom leek dit heel erg leuk.

Na het gesprek heeft de werkcoach contact opgenomen met de Groenvoorziening en Tom voorgesteld. Vervolgens is er weer contact geweest en een sollicitatiegesprek ingepland. Het sollicitatiegesprek verliep soepel en er is besloten dat Tom mocht starten. In eerste instantie krijgt hij een arbeidsovereenkomst bij een externe partij, waarmee werkcoach afspraken maakt over de loonkostensubsidie. De werkcoach heeft eerst de forfaitaire loonkostensubsidie toegekend en een organisatie opdracht gegeven voor het uitvoeren van een loonwaardemeting, op basis waarvan de loonkostensubsidie vastgesteld werd.

Tom werkt nu binnen het team Onderhoud Openbare Ruimte met veel plezier. Ondanks zijn 61 jaar, is hij gestart met een nieuw vak dat hij zich in de praktijk goed eigen heeft gemaakt. Op dit moment is ervoor gekozen hem niet alle taken en werkzaamheden te laten doen en in het komende jaar wordt gekeken hoe Tom zich kan ontwikkelen in de praktijk. Feit blijft dat niet alle werkzaamheden geschikt zijn vanwege zijn fysieke beperking. Afhankelijk van hoeTom zich ontwikkelt in zijn werk wordt over een jaar een nieuwe loonwaardemeting gedaan. Tevens om ook de duurzaamheid van deze werkzaamheden voor Tom goed in te kunnen schatten. Als alles goed gaat komt Tom na een jaar in dienst bij de gemeente. Hij heeft werkcoach Edwin gebeld om te laten weten dat hij heel erg blij is met zijn werkzaamheden!

Delen

E-MAIL