Het succesverhaal van Mert

Mert is een Turkse statushouder die in zijn zoektocht naar een duurzame baan wordt begeleid door Edwin. Pluspunt Twente heeft Edwin aangesteld. Mert spreekt al Engels en volgt lessen om de Nederlandse taal te leren. In Turkije heeft hij gewerkt als software developer.

Het lukt hem nog niet om in Nederland een baan te vinden en vraagt hulp aan Edwin. Edwin ontvangt het CV van Mert met een foto waarop hij een zonnebril draagt. Edwin geeft als tip mee om een andere foto uit te zoeken. Niet veel daarna deelt Mert het mooie nieuws dat hij een baan heeft gevonden als software developer. In de proeftijd bleek het werk te stressvol te zijn, de inwerkperiode was erg kort en hij was niet snel genoeg met het oplossen van tickets. Dit was een behoorlijke klap voor hem. Ook was hij bang voor de consequenties voor zijn uitkering. Hierin heeft zijn werkcoach hem gerustgesteld en zijn ze samen op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.

De nieuwe baan werd gevonden bij een softwarebedrijf via een partner van de gemeente. Dit bedrijf wil het wel proberen, maar heeft wat twijfels omdat Mert nog niet de specifieke kennis heeft van de ontwikkeltooling. Er wordt overeengekomen te starten met een proefplaatsing van een maand. Deze wordt daarna met twee maanden verlegd. Na de twee maanden proefplaatsing krijgt Mert toch een arbeidscontract aangeboden en is hij momenteel in dienst bij het softwarebedrijf. Hij heeft het heel erg naar zijn zin en is ontzettend blij dat hij een contract gekregen heeft.