Het succesverhaal van Karim

Corona heeft een grote impact op veel bedrijven, waardoor de toekomst soms onzeker is. Zo ook het bedrijf waar Karim (28) werkzaam is.

“Ik hoorde in november dat mijn contract niet werd verlengd. Ergens baalde ik natuurlijk wel, maar ik had de laatste tijd al vaker nagedacht om een switch te maken. Ik had alleen geen idee waar ik moest beginnen.

Ik meldde mij vroegtijdig bij het UWV en maakte kennis met Debbie Naafs, een loopbaancoach binnen het UWV. Na een aantal gesprekken en competentietesten was het duidelijk; ik wilde richting de ICT. Dat dit ook nog een kansrijke sector is, was mooi meegenomen.

Ik had erg veel zin om met de opleiding HBO-ICT Full Stack Developer te beginnen. Het was alleen een probleem dat ik nog niet in de WW zat, wat ervoor zorgde dat ik vanuit het UWV niet kon beginnen met de opleiding. Debbie stelde mij voor bij Pluspunt Twente en zij hebben er voor gezorgd dat ik in september al kon beginnen met de opleiding.

Ik ben Debbie en Pluspunt Twente erg dankbaar voor hoe zij gehandeld hebben. Dankzij de gesprekken met Debbie heb ik eindelijk de stap durven te zetten om een switch in mijn loopbaan te maken. En dankzij Pluspunt Twente hoefde ik niet eerst nog twee maanden te wachten voor ik kon beginnen met de opleiding, maar kon ik meteen van start. Inmiddels heb ik de opleiding bijna afgerond en heb ik al een baan gevonden. En dat allemaal door de snelle samenwerking tussen de partijen”.