Het succesverhaal van Greetje

Greetje is een enthousiast persoon, maar haar klantmanager bij het UWV wist eigenlijk niet zo goed wat ze met Greetje aan moest. Greetje liep in zeven sloten tegelijk en gewoon een werkplek met een bezorgde werkgever zou goed passen. Met haar UWV-collega van het RMT, onze trajectadviseur Martine, besprak zij de casus.

Martine hoorde in het maandagochtend overleg over deze werkgever in de horeca die de rust en ruimte had om een dame als Greetje te begeleiden. Martine ging op bezoek bij deze horeca onderneemster en zag een dergelijke plek voor Greetje wel zitten. Ook Greetje was enthousiast en zag zichzelf werken tussen deze leuke club mensen. Toen kregen we als RMT een mailtje van de onderneemster dat Greetje had afgezegd! Dat was raar. Ze was zo enthousiast? Martine dook in het dossier en zag inmiddels een groot probleem met de inkomsten die zouden gaan teruglopen. Maar we konden deze dame ook niet terug laten vallen, de vitamine A van Arbeid zorgt ook voor geluk en je tot toegevoegde waarde voelen.  

We moesten een stapje terug doen en deze dame meer rust, reinheid en regelmaat geven.  

DCW, ons sociaal werkbedrijf in regio Enschede kon dat bieden. Samen met Ellen van de DCW hebben Martine en Greetje een mooi programma samengesteld. Hopelijk is dit de opstap die Greetje nodig heeft, we houden haar in beeld!  

Dit is een mooi voorbeeld wat we ons als regio een jaar geleden nog niet voor hadden kunnen voorstellen. Immers, om gebruik te kunnen maken van een werkfit programma bij een SW bedrijf moet je eerst bij de gemeente aankloppen. We konden nu pro-actief handelen en kijken naar wat Greetje nodig heeft, zonder dat we in processen vervallen en moesten wachten tot ze mogelijk naar de bijstand kon.