Het succesverhaal van Bert

Coach Debbie had een kandidaat bij het UWV die na een lange ziekteperiode weer beter was en graag aan de slag wilde in de techniek. Zijn uitkering bij het UWV liep over een maand af en met een eigen koopwoning had Bert ook geen recht op bijstand. Debbie hielp Bert deze laatste maand met solliciteren en met succes. Hij vond een leuke werkgever.  

De werkgever vond het lastig om Bert direct in dienst t nemen zonder dat het UWV ook een beetje kon mee zorgen. Immers, Bert had al twee jaar niet meer gewerkt en had zelf ook behoefte aan een pilaar om zich even vast te houden. Debbie kon vanuit de reguliere dienstverlening niets meer doen. Geen loonkostensubsidie, geen re-integratie, niets. Het proces bij het UWV liep af en ook met een gemeente contacten bood geen perspectief, omdat hij niet in aanmerking zou komen voor bijstand.  

Debbie zag de strubbeling bij zowel werkgever als de nieuwe werknemer die beide een steuntje konden gebruiken. Het RMT bood uitkomst op basis van jobcoaching. Niet extern, maar door de werkgever te vergoeden in een goede begeleiding om Bert weer volop in het werkproces te krijgen. Bert is inmiddels lekker aan het werk en door zijn proeftijd heen. In samenspraak met Bert en Debbie blijven zij elkaar ook de komende twee maanden nog volgen om te kijken of het goed blijft gaan.