Het succesverhaal van Ali

Ali is een 46-jarige man uit Rijssen die een langere periode als huisvader voor zijn kinderen heeft gezorgd. Zijn partner is kostwinnaar, waardoor Ali tot de doelgroep nugger behoort. Ali heeft een passie voor het herstellen van fietsen en wil daar het allerliefst zijn werk van maken.

Coach Yvonne brengt hem in contact met opleider Innovam. Hier wordt een mooi voorschakeltraject op BBL-niveau 1 aangeboden om fietsenmaker te worden. Ali wil hier graag aan deelnemen om zo in de praktijk al ervaring op te doen. Er zijn geen mogelijkheden om dit op een reguliere manier te financieren, Ali valt als nugger daarmee tussen wal en schip.

Pluspunt Twente heeft daarom dit voorschakeltraject gefinancierd. In de tussentijd heeft Ali van zijn passie zijn baan gemaakt bij een fietsenwinkel in Holten. Deze werkgever wil Ali graag behouden en gaat het volgende BBL-niveau 2 traject bekostigen. Mooi om te zien dat voor Ali een plus op de reguliere dienstverlening geleverd kon worden en hij van zijn passie zijn baan heeft kunnen maken!